Een proefles doen? Zie het lesroosterYoga in Utrecht :
Utrechts Yogacentrum

Mindful Yoga in rust en ruimte, in Utrecht Centrum.

Het Utrechts Yogacentrum is een yogastudio of yogaschool, gevestigd aan de Van Asch van Wijckskade 31 in Utrecht. De yogastudio is voortgekomen uit een doorstart van de yogalessen van Yoga Centrum Utrecht. Op 1 september 2018 hebben wij het 5 jarig bestaan van het nieuwe Utrechts Yogacentrum gevierd.

foto yogaruimte

Ons doel is om het yogacentrum een inspirerend centrum te laten zijn. Met een sfeer die vergelijkbaar is met die van het vertrouwde yogacentrum aan de Lange Nieuwstraat. Naast yogalessen worden er ook aanverwante activiteiten georganiseerd.

Mindful-yoga
Hatha-yoga, Chakra-yoga, Yin-yoga en Restorative-yoga

In het Utrechts Yogacentrum worden hatha-yoga, chakra-yoga, yin-yoga en restorative-yogalessen gegeven. Daarnaast kunnen er in workshop-vorm ook andere yogavormen aangeboden worden.

foto hier en nu zijn

Op de voordeur van het Utrechts Yogacentrum staat: "In iedere beweging aandachtig Hier en Nu zijn". Dit is de kern van mindfulness en mindful-yoga. In al onze lessen wordt je steeds weer uitgenodigd om met je volledige aandacht bij elke beweging in dit moment te zijn. Alle yogalessen bij het Utrechts Yogacentrum zijn mindful-yoga.
Lees hier meer over mindful-yoga en yogavormen: mindful-yoga en yoga-vormen.

Yoga & Zen

Heb je al wat ervaring met yoga en wil je ook wel eens mediteren? Of mediteer je al, maar is het stilzitten soms lastig? Yogi's kunnen de diepere niveaus van yoga ontdekken, waarvoor een zittende meditatie is vereist. En Zen-beoefenaars kunnen beter zitten als ze eerst hatha-yoga doen. Daarom bieden wij ook Yoga & Zen. Hier vindt je meer informatue over: yoga en zen.

Yogales op donderdagavond, wordt restorative-yin yoga

De restorative yogales op donderdagavond om 20.15 wordt een restorative-yin yogales. Het karakter van de les blijft gelijk. Maar de toevoeging van yin-elementen, geeft AnneMarie meer mogelijkheden voor variatie. Voor de vaste bezoekers zal deze les qua karakter dus gelijk blijven.

Yoga-lesrooster

Met ingang van 2019 werken we met een rooster van 16 yogalessen per week. Daarnaast is er een extra les yoga en zen, op dinsdagochtend. Dagelijks zijn er yogalessen op verschillende tijden. De lestijden vind je in het: yoga-lesrooster.

Geen vaste dag, tijd of groep.

Je wordt bij ons niet ingedeeld in een vaste groep, op een vaste dag en tijd. Je kan vrij kiezen naar welke yogales je gaat. Kijk steeds opnieuw welke dag en tijd jou het beste schikt. Dat mag natuurlijk wel steeds dezelfde les zijn. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden voor een yogales.

foto yogaruimte

Ook yogales in de zomervakantie

Wij bieden 50 weken per jaar yogales aan. Ook in de zomervakantie gaan de yogalessen door. Alleen de eerste en de laatse week van het jaar (de kerstvakantie) zijn er geen yogalessen. De extra les Yoga & Zen is er niet in de schoolvakanties.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld onze gediplomeerde yogadocenten en tarieven, zie het website menu.

Klik hier voor het aanvragen van een inschrijfformulier.

Onbeperkt yogales in zomervakantie voor abonnementhouders

Voor mensen die een abonnement bij ons hebben, hebben wij een extraatje. Tijdens de officiële zomervakantie voor Midden-Nederland mogen abonnementshouders onbeperkt yogalessen volgen. Voor 2018 is de schoolvakantie van 14 juli tot en met 26 augustus 2018.

Overige Activiteiten

Naast de mindful yogalessen vinden er ook andere activiteiten plaats in het Utrechts Yogacentrum. Zo is er onder andere ook klankontspanning, tai-chi en meditatie. Zie de pagina Activiteiten.