Gratis proefles, zie ook: LesroosterYoga Nieuwsoverzicht

Hieronder een overzicht van het yoga nieuws van de afgelopen tijd.

November, December 2016, Januari 2017 - Klankontspanning

Op zondag 6 november, 11 december, en 15 januari is er klankontsapnning (soundfulness). Wil je eens op een totaal andere manier ontspannen en je geest leegmaken? Kom naar het klankontspanningsconcert en laat je onderdompelen in een klankbad. Meer informatie op de website onder activiteiten, of stuur ons een e-mail.

November 2016 - De woensdag 17.45 yogales door Janneke

AnneMarie heeft besloten om haar activiteiten te beperken en te stoppen met lesgeven bij het Utrechts Yogacentrum. Per 2 november wordt de yogales op woensdagles om 17.45 gegeven door Janneke Stegink - de Graaff. Janneke is al invaller bij ons.

Oktober en November 2016 - Kirtan-Mantra zingen en Stembevrijding

Op zondag 23 oktober en 20 november is er weer Kirtan-Mantra zingen met Hansuman. Vooraf een optionele workshop stembevrijding. Ervaring of een mooie stem is niet belangrijk. Zingen, beweging en stilte. Kirtan, een andere manier van Mantra-zingen: meditatief en vreugdevol zingen in call-response vorm, onder begeleiding van harmonium, gitaar, elektronische tanpura en mrdinga. Tussendoor stilte. Je bent vrij om te zingen en te zijn zoals jij bent. Meer informatie op de website onder activiteiten, of stuur ons een e-mail.

Oktober 2016 - Wekelijks het actuele lesrooster op de site

Elke docent geeft zijn of haar vaste lessen, maar soms is de docent verhinderd. Regelmatig krijgen we het verzoek of we op de website kunnen vermelden wie er dan les geeft. Vanaf nu wordt op maandag het lesrooster gepubliceerd op de website met daarin de docenten die deze week lesgeven. Als er in de loop van de week nog wijzigingen zijn, bijvoorbeeld door ziekte, doen wij ons best deze ook nog te verwerken. Het lesrooster staat hier: lesrooster yogalessen.

Juli 2016 - Zomerextra's voor abonnementhouders

In de zomervakantie van 9 juli tot en met 21 augustus, hebben we voor abonnementhouders 2 extra's. Je mag zonder extra kosten onbeperkt yogalessen volgen. En je mag iemand meenemen naar de lessen!

Juni 2016 - 9 juli start het zomerrooster

In de zomervakantie van 9 juli tot en met 21 augustus gaan alle yogalessen door. Vanwege vakanties kunnen yogalessen door andere docenten worden gegeven. Op het lesrooster kan je zien welke docent er op welk uur les geeft: lesrooster yogalessen. Het nieuwe rooster zal steeds op zondagavond op de website staan. Hiermee starten we op 10 juli.

Juni 2016 - De dinsdag 17.45 yogales door Atie

Froukje verhuist naar Spanje. Dinsdag 28 juni is haar laatste les in het yogacentrum. Atie Scheepstra was al invaller bij ons en neemt haar les over. Atie start op dinsdag 5 juli.

April 2016 - Koningsdag en Koningsnacht

In verband alle drukte in Utrecht rond Koningsdag en Koningsnacht is het yogacentrum is gesloten op dinsdag 26 en woensdag 27 april.

Januari 2016 - Samen Eten met Ahimsa Food

Op zondag 31 januari samen Ayurvedisch eten. De Indiase Ayurvedische vegetarische keuken is zo kleurrijk, geurend, voedend en voldoening gevend! Vandaar deze uitnodiging om samen te eten en te delen. Het menu? Meer informatie en opgeven? Zie de website en de facebookpagina van het Utrechts Yogacentrum. Of stuur ons een e-mail.

Januari, Februari en April 2016 - Kirtan-Mantra zingen en Stembevrijding

Op zondag 17 januari, 15 februari en 24 april is er weer Kirtan-Mantra zingen met Hansuman. Vooraf een optionele workshop stembevrijding. Ervaring of een mooie stem is niet belangrijk. Zingen, beweging en stilte. Kirtan, een andere manier van Mantra-zingen: meditatief en vreugdevol zingen in call-response vorm, onder begeleiding van harmonium, gitaar, elektronische tanpura en mrdinga. Tussendoor stilte. Je bent vrij om te zingen en te zijn zoals jij bent. Meer informatie op de website onder activiteiten, of stuur ons een e-mail.

Januari, April en Juni 2016 - Klankontspanning

Op zondag 10 januari, 17 april en 12 juni klankontsapnning (soundfulness). Wil je eens op een totaal andere manier ontspannen en je geest leegmaken? Kom naar het klankontspanningsconcert en laat je onderdompelen in een klankbad. Meer informatie op de website onder activiteiten, of stuur ons een e-mail.

Januari 2016 - Workshop Yoga gericht op Diepe Rust en Herstel

Op zondag 3 januari Workshop Yoga gericht op diepe rust en herstel door AnneMarie. Hoe kunnen lichaam en geest tot diepe rust komen? En wat kan je daar zelf aan doen? Na een korte inleiding over stress en yoga volgt de meest ontspannen workshop van het jaar, gericht op maximale ontspanning en diepe rust.Meer informatie op de site bij activiteiten. Inschrijven via de inschrijflijst in het yogacentrum, of stuur een e-mail.

Januari 2016 - 4 januari start het nieuwe jaar

Op maandag 4 januari starten de yogalessen in het nieuwe jaar. Iedereen de beste wensen en een licht 2016!

December 2015 - Kerstvakantie

Het yogacentrum is gesloten in de kerstvakantie van 19 december 2014 tot en met 3 januari 2016.

December 2015 - Viering van het licht

De laatste yogales van het jaar op 18 december staat in het teken van kerst, de viering van het Licht. Deze les duurt iets langer en is op vrijdag 18 december 17.45 - 19.30 uur.

Oktober en November 2015 - Kirtan-Mantra zingen en Stembevrijding

Op zondag 25 oktober en 22 november is er weer Kirtan-Mantra zingen met Hansuman. Vooraf een optionele workshop stembevrijding. Ervaring of een mooie stem is niet belangrijk. Zingen, beweging en stilte. Kirtan, een andere manier van Mantra-zingen: meditatief en vreugdevol zingen in call-response vorm, onder begeleiding van harmonium, gitaar, elektronische tanpura en mrdinga. Tussendoor stilte. Je bent vrij om te zingen en te zijn zoals jij bent. Meer informatie op de website onder activiteiten, of stuur ons een e-mail.

Oktober en November 2015 - Klankontspanning

Op zondag 18 oktober en 29 november is er weer klankontsapnning (soundfulness). Wil je eens op een totaal andere manier ontspannen en je geest leegmaken? Kom naar het klankontspanningsconcert en laat je onderdompelen in een klankbad. Meer informatie op de website onder activiteiten, of stuur ons een e-mail.

September 2015 - Mindfulness Achtweekse

Per 4 november start een Mindfulness Achtweekse. Trainster is Petra Bergs. Datums: 4, 11, 18 en 25 november; 2, 9 en 16 december 2015; 6 en 13 januari 2016 van 20.00 uur tot 22.00 uur. Meer informatie op de website onder activiteiten, of stuur ons een e-mail.

Augustus 2015 - Wijzigingen in het lesrooster

Per september 2015 wijzigingen de aanvangstijden van enkele lessen iets. Op donderdagavond komt er een yogales bij. En op maandagavond vervalt er een les. Zie het yogalesrooster.

Juli 2015 - Het zomerrooster gaat binnenkort weer van start.

In de zomervakantie van 11 juli tot en met 23 augustus gaan alle yogalessen door. Uitgezonderd de yogales van maandag om 17.30 uur. Op de website zetten we iedere week (op zondagavond) wie welke les geeft, klik hier.

Januari 2015 - Een voorspoedig nieuw jaar!

Iedereen een heel voorspoedig nieuw jaar gewenst!
De yogalessen beginnen weer op maandag 5 januari.

Zaterdag 20 december 2014 - Vakantie

Het yogacentrum is gesloten van 20 december 2014 tot en met 4 januari 2015

Vrijdag 19 december 2014 - Kerstsatsang

De Kerstsatsang is dit jaar op vrijdag 19 december van 19.00 - 21.30.
Er zijn geen kosten aan verbonden. Kinderen en introducés van harte welkom.
Graag opgave vooraf via de intekenlijst in de gang van het yogacentrum of via de e-mail.

Vrijdag 19 december 2014 - Geen yogales om 17:30

In verband met de voorbereiding van de Kerstsatsang is er op vrijdag 19 december geen yogales om 17:30.

December 2014 - Kerstvakantie

Van zaterdag 20 december tot en met zondag 4 januari is het yogacentrum gesloten.

November 2014 - Extra uur in het yogalesrooster: maandag 17.30

Yoga aan het einde van de middag blijkt populair. Een fijn begin van de avond. Daarom een extra uur in het rooster, met ingang van 3 november: maandag 17.30 uur hatha yoga door Constance.

November 2014 - Nieuw: Hatha Flow Yoga - woensdag 17.45 uur

Hatha flow is een licht-dynamische variant van de traditionele hatha yoga. De houdingen vloeien in elkaar over en hebben meer dynamiek. Aan het einde van de les zijn de houdingen meer verstillend richting een lange ontspanning. De perfecte les na een drukke werkdag.

Hatha Flow Yoga wordt gegeven door AnneMarie Hiemstra. AnneMarie is een ervaren yogadocent die ook ooit begonnen is bij Rob Obermeijer. Vanaf 5 november geeft AnneMarie wekelijks hatha flow yoga.

Juli 2014 - Yogalessen in de vakantie

In de zomervakantie gaan de yogalessen door volgens het lesrooster. Voor het yogalesrooster, klik hier.

Februari 2014 - Bhagavad Gita Utrecht-editie

Verkrijgbaar in het Utrechts Yogacentrum de speciale Utrecht-editie van de Bhagavad Gita van Guus Nooteboom klik hier

Januari 2014 - Prijsverlaging voor U-pas houders en studenten

We hebben in het nieuwe jaar goed nieuws voor studenten en U-pas houders. Met ingang van februari verhogen we de korting voor studenten en U-pas houders van 5 Euro naar 10 Euro per maand. Studenten en U-pas houders betalen dan geen 40 Euro, maar 35 Euro per maand. Meer informatie over tarieven: klik hier

12 januari - Klankontspanning

Naast mindfulness en heartfulness is er ook soundfulness; Een methode van ontspannen door middel van klank. Meer informatie: Klankontspanning

Januari 2014 - Nieuw lesrooster

In januari 2014 gaan we het nieuwe jaar van start met een nieuw lesrooster. Voor het nieuwe rooster zie: klik hier