Kinderyoga

Speels en met plezier, balans en lichaamsbewustzijn oefenen

Door speelse oefeningen worden de kinderen zich bewust van hun ademhaling, ze ontwikkelen hun zintuigen en leren het verschil te voelen tussen spanning en ontspanning.
foto UtrechtYogaCentrum kinderyoga-1

De kindgerichte (dier)yogahoudingen worden thematisch aangevuld met muziek, massagespelletjes en ontspanningsoefeningen die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Vanuit een veilige, niet competitieve sfeer kunnen kinderen hun gevoelens uiten, sociale vaardigheden ontwikkelen en zichzelf leren accepteren zoals ze zijn.

Voor wie is de kinderyoga?

De kinderyoga is geschikt voor kinderen van 4-12 jaar en wordt in groepjes van maximaal 8 kinderen gegeven. Zo krijgt elk kind voldoende persoonlijke aandacht.

foto UtrechtYogaCentrum kinderyoga-2

Waar en Wanneer zijn de kinderyogalessen?

Bij het Utrechts Yogacentrum, Van Asch van Wijckskade 31, elke dinsdag vanaf 9 januari 2018:

  • Utrechts Yogacentrum, Van Asch van Wijckskade 31
  • elke dinsdag vanaf 9 januari 2018
  • kinderen van 4 -  7 jaar,  van 15.30 tot 16.15
  • kinderen van 8 - 12 jaar, van 16.30 tot 17.15

Wie geeft de kinderyogalessen?

De lessen worden gegeven door Muriël Dekkers. Na de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, ben ik op zoek gegaan naar werk dat bij mij past.

Toen ik stil stond bij welke doelgroep mij de meeste energie geeft, was dat vol overtuiging kinderen. Ik vind het geweldig hoe puur en eerlijk kinderen zijn. Ze zijn vol in ontwikkeling en in hun beleving is alles mogelijk. Sindsdien ben ik met veel plezier aan het werk als pedagogisch werker in de kinderopvang.

foto UtrechtYogaCentrum Muriel Dekkers

Daarnaast ben ik op zoek gegaan naar hoe ik kinderen meer rust kan bieden in dit drukke bestaan. Mijn liefde voor yoga en kinderen heb ik kunnen combineren door de opleiding tot kinderyoga-docent te volgen. Kinderen laten groeien tot wie ze willen zijn vind ik een geweldige uitdaging.

In mijn yogalessen mag iedereen dromen wat ze durven dromen, zijn wie ze willen zijn en bewegen zoals ze nog nooit eerder hebben bewogen. Het is belangrijk dat kinderen blij zijn met zichzelf, even niet hoeven te presteren en met rust en aandacht tot zichzelf komen.

Wat zijn de spelregels?

  • Je mag gratis een proefles meedoen.
  • Een losse les kost 12,50 euro.
  • De vergoeding is 37,50 euro per maand, geen inschrijfkosten, wel een opzegtermijn van een maand.
  • In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
  • Je betaalt 10 maanden per jaar. In juli en augustus zijn er geen lessen en betaal je uiteraard ook niets.

foto UtrechtYogaCentrum kinderyoga kaartje yuji

Aanmelden of meer informatie

Meld je kind aan voor een gratis proefles of losse les.